Lastavica

Kiki i Mafija

Fotografija — Autor lastavica @ 05:46



Pozvala me vlasnica Kiki i Mafije u posetu. Idem sa sunčanog
Konjarnika u sunčane Šumice.


Laganom šetnjom nizbrdo uzbrdo po sunčanom zimskom danu

Nalevo je hotel "Srbija"

Prelazim dugačku Ustaničku ulicu kojom se vozi brzo

Ovo je naselje Šumice. Bližimo se osnovnoj školi koju su
pohađali moji sinovi


Povremeno su išli i u ovaj dečji vrtić

Ovde se dosta gradi


Inače ovo je naselje četverospratnica bez lifta

I tu smo. Ulaz je lepo sređen, ali se valja penjati do 4.sprata

Ruže i leptiri na zidu, baš lepo

Gde je najviše cveća, tu je Zoka

Dočekuju me Kiki i Mafija. Kiki ima frizuru, Mafija nema


Prilično su dobre dok mi čavrljamo, ali će s nama izići
u šetnju. Kiki kaže da neće da pozira


Doviđenja, kažu sve tri

Subotom rade samo prodavnice prehrane i apoteke,
pa ću u snabdevanje i kući


 


Šašavo, a lepo

Gastronomija — Autor lastavica @ 03:19



Danas vas uvodim u najšašaviji restoran u Beogradu,
"Lorenzo i Kakalamba" . Služi se piroćanska i toskanska
kuhinja, što je sadržano i u imenu restorana: Lorenzo je
Lorenzo da Medici, a Kakalamba je piroćanski nadimak
supruga vlasnice restorana.


Idemo od ulaza, gde nas dočekuje verni pas

Jasno se daje na znanje, ovde se anđeoski jede!

Dekor se menja prema dobu godine. Ima još novogodišnjih
elemenata.



Nema čega nema na ovim policama

Kuvarica sa haljinom od tanjira još ima sve na broju.

Vreme je za ručak

Uđimo u restoran. Samo ovde jelka dubi na vrhu,
iznad prozorčeta kroz koji virite u kuhinju.

Žirafo, da nisi promašila ZOO vrt?

Ovakav dekor niste nigde videli. Italijanski i pirotski
elementi iskombinovani kao čist kič, ali nesumnjivo
lep i zanimljiv.

Lorenzo da Medici lično

Ovde se ne propagira vitkost

Ovde Pirot, a napolju vrvi život


Ko ne bi rado slušao kontrabas, ako svira ovakva dama?

Stolice su sexi

Čeka nas naš omiljeni sto sa jabukama i violinom.

Tri Perkelete su se našle posle dužeg vremena, čemu
treba nazdraviti. Zašto Perkelete? Polovina su ekipe
koja je 15 godina posećivala Nephrologisches Seminar
u Heidelbergu i svaki boravak završavala u restoranu
"Perkeo".

Sve smo odabrale isto, pirotsku jagnjetinu ispod sača

Za poslasticu creme brulée

Uz to odlično ide bela tamjanika, živeli!

 


«Prethodni   1 2 3

Powered by blog.rs