Beogradska gastronomija
Odmah upozoravam da post nije za gladne. Prvo nešto
pojedite, pa se vratite. Naravno, znam gde se najbolje jede u Beogradu, ako
izuzmem moj dom, u kome se gastronomija baš ceni.
Ako želimo roštilj, najbolji ima "Stara daščara" u
Topčideru. Jednostavno, nisu nijednom omanuli.
Salata od kiselog kupusa tu ide dobro
Dobro se slaže chardonnay
Ćevapčići na sto načina, sa ajvarom i kajmakom, sa
ovim ili onim, jedu se u restoranu "Mali Kalemegdan"
Živeli!
Ništa od toga? Jede vam se jagnjetina ispod sača?
Onda kuća mesa, "Nacionalna klasa" na Savi
s novobeogradske strane.
Da, baš tu
Prijatan ambijent
Uvek pitam konobara šta im je tog dana najbolje.
Preporučio je jagnjetinu ispod sača
Malo pečenih paprika za salatu
Obe smo birale belo vino
Niste za brzi ručak?
Teletina ispod sača je neverovatno dobra u restoranu
"Kondir", Poankareova 3.
Kupus salata
I pretpostavimo da ste prošetali, baš valjano,
i potrošili kalorije. Može sad krem sa voćem u
"Credo", hotel "Mariott"
A ako biste radije sladoled, onda ćemo u Muzej sladoleda.
Nema čega nema, pistaccio je najbolji u gradu, malina
kao prava, lešnik predivan itd.
Ide tu i kafa, pa da završimo s njom za danas.
Imam ja podosta materijala.
Dodaj komentar |
0 Trekbekovi