Prolećna torta
Radi se o starinskom kolaču koji ima mnogo imena,
a meni je predat pod ovim.
Umutite dobro 150g masalaca sa 150 g šećera, dodajte
umućenih 6 belanaca, 150 mlevenih oraha i 75 g brašna.
Sipajte u podmazani i pobrašnjeni pleh 25×35 cm
(ili sa pek papirom) i pecite na 175 stepeni 15 minuta.
Umutite 6 žumanaca sa 100 g šećera, pa prelijte pečeno
testo i vratite ga u isključenu toplu rernu da se suši 20
minuta. Ohladite. Zatim premažite koru filom i pospite
sa 100 g mlevenih oraha.
Fil: Kad provri 100 ml mleka sa 150 g šećera,
uspite 150 g mlevenih oraha i mutite dok ne pobeli.
Ohladite i dodajte 100 g umućenog maslaca.
Dodaj komentar |
0 Trekbekovi