Lastavica

13 Jul, 2025

Punjeni kaneloni

Gastronomija — Autor lastavica @ 17:33



Uzmite kutiju sa 250 g kanelona.
1
Možete uzeti pelate u konzervi 500 g ili oguliti 500 g
paradajza. Isecite na komade. Propržite na maslinovom ulju
1 seckani crni luk, pa dodajte pelate, bosiljak (suvi ili sveži),
majčinu dušicu, biber i malo soli. Kuvajte desetak minuta.
2

Pripremite fil: izmrvite 450 g feta sira, dodajte šunku
seckanu 150 g, seckanu mocarelu 150 g, 2 kašike
rendanog parmezana, biber, bosiljak. Filom punite
kanelone i slažite ih u pleh 25×35 cm,
3

prelijte pripremljenim sosom od paradajza i pospite sa
2-3 kašike rendanog parmezana.
4
Pecite na 220 stepeni 30 minuta i servirajte vruće.

5



Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me

Powered by blog.rs