Prijina lazanja
Ovo jelo je smislila moja prija, pa ga po njoj i zovem. Ona je odličan
kulinar i nije je lako stići. Moj stari receptar čuva ovo jelo sa
poštovanjem.
Propržite na maslinovom ulju 3 seckana crna luka, dodajte narendane
3 šargarepe, prodinstajte, pa dodajte 600 g mlevenog mesa (juneće+
svinjsko) i propržite. Dodajte malo vode, so, neobavezno vegetu,
biber, origano, pa prodinstajte pola sata. Na kraju dodajte 4 kašike kečapa i 3 kašike brašna.
Skuvajte široke rezance 500 g u slanoj vodi. Ako ih ne nađete,
kao što ja nisam, mogu poslužiti i uži.
Narendajte 200 g kačkavalja.
U tepsiju ređajte sloj rezanaca, sloj mesa, sloj narendanog
kačkavalja, ponovo rezance, pa kačkavalj.
Pecite na 200 stepeni 40-45 minuta. Jedite u slast!
I nazdravimo!
Dodaj komentar |
0 Trekbekovi