Lastavica

10 Mar, 2020

Hvarski dani

Gastronomija — Autor lastavica @ 05:31



Godinama već početkom godine održavaju se Hvarski dani
u restoranu "Šaran" u Zemunu. Kelneri i kuvari iz restorana
"Kod kapetana" sa Hvara stižu u "Šaran" da dočaraju miris i
ukus Dalmacije.




Svakog dana stiže širok repertoar sveže morske ribe i rakova.



Treba samo izabrati. Samo? Nije to baš lako.

Krilo raže i nekoliko barbuna.

Uz ovo ide dobro čaša plavca.


A izbor slatkiša? Nemoguć. Ipak, krostata od smokava
i tart od rogača pokazali su se najboljim izborom.

Pa, do sledećih hvarskih dana... Živeli!

 


Komentari

  1. Може ли се описати укус раже? :) Сличи ли неком?

    Autor pricalica — 10 Mar 2020, 19:03

  2. Najboljoj ribi, naprimer zubacu

    Autor lastavica — 11 Mar 2020, 05:49

  3. Има ли костију или је све месо?

    Autor pricalica — 11 Mar 2020, 21:33

  4. Ima srednju kost koja se lako skine i ostaje čisto meso.

    Autor lastavica — 14 Mar 2020, 05:41

  5. Зато и лете лепршаво по води.

    Autor pricalica — 14 Mar 2020, 20:07

  6. Da, lepo ih je gledati.

    Autor lastavica — 15 Mar 2020, 07:09


Dodaj komentar

Dodaj komentar





Zapamti me

Powered by blog.rs