Hvarski dani
Godinama već početkom godine održavaju se Hvarski dani
u restoranu "Šaran" u Zemunu. Kelneri i kuvari iz restorana
"Kod kapetana" sa Hvara stižu u "Šaran" da dočaraju miris i
ukus Dalmacije.
Svakog dana stiže širok repertoar sveže morske ribe i rakova.
Treba samo izabrati. Samo? Nije to baš lako.
Krilo raže i nekoliko barbuna.
Uz ovo ide dobro čaša plavca.
A izbor slatkiša? Nemoguć. Ipak, krostata od smokava
i tart od rogača pokazali su se najboljim izborom.
Pa, do sledećih hvarskih dana... Živeli!
6 Komentari |
0 Trekbekovi
Може ли се описати укус раже? :) Сличи ли неком?
Autor pricalica — 10 Mar 2020, 19:03
Najboljoj ribi, naprimer zubacu
Autor lastavica — 11 Mar 2020, 05:49
Има ли костију или је све месо?
Autor pricalica — 11 Mar 2020, 21:33
Ima srednju kost koja se lako skine i ostaje čisto meso.
Autor lastavica — 14 Mar 2020, 05:41
Зато и лете лепршаво по води.
Autor pricalica — 14 Mar 2020, 20:07
Da, lepo ih je gledati.
Autor lastavica — 15 Mar 2020, 07:09