Mali Kalemegdan
Ako se zateknete na Kalemegdanu, najbolji izbor za
ručak je restoran Mali Kalemegdan, u hladu kestenova.
Usluga je odlična, a jelovnik odličan.
Na kraju, zna se, odlična kafa.
Pa ćemo u šetnju, zna se...
Ako se zateknete na Kalemegdanu, najbolji izbor za
ručak je restoran Mali Kalemegdan, u hladu kestenova.
U vrelom danu dobro je potražiti malo hladovine u šumi.
Krećemo kroz kićeni Srem.
Rođendani su jedini datumi koji su samo naši i to je
dovoljan razlog da ih slavimo dokle god možemo.
Iako je vladala pošast od +38, ipak smo se okupili.
Kad je skoro 40 stepeni, hlad treba potražiti u šumi,
zašto ne na Kalemegdanu?
Više puta sam vas upoznala sa najšašavijim restoranom u
Beogradu, "Lorenzo i Kakalamba"
Veoma volim proslave rođendana, jer su to samo
naši datumi, jedinstveni, neonovljivi. Tako je i moja
draga sestra proslavila rođendan, sa stilom, u lepoj
vinariji, uz tamburaše.
Zašto kolač od rogača? Pa jednostavno, Živka ga je
napravila, ja probala, oduševila se i ona mi dala recept.
Sad ga pravim za vas. Mera je šolja od bele kafe.
Izrendajte 4 jabuke i prodinstajte ih na malo ulja.
Dodajte cimet.
Umutite mikserom 4 žumanca sa pola šolje šećera, dodajte
1 šolju mleka, pola šolje ulja, šolju brašna, 2 vanilin šećera,
2 praška za pecivo i šolju mlevenog rogača (200 g).
Ručno domešajte dinstane jabuke i dodajte 100-200 g suvog
grožđa. Umutite 4 belanca i dodajte masi.
Uspite u pleh 25x35 cm sa papirom za pečenje i pecite na
200 stepeni 45 minuta.
Glazura: otopite na pari 150 g čokolade, 50 g maslaca, kašiku
mleka ili vode i malo ulja.
Kolač prelijte glazurom, ohladite i secite kocke. Jedite u slast!
Danas je vreme za kuvanje. Spremamo punjene kanelone.
Uzmite pakovanje sa 20 kanelona.
Na maslinovom ulju propržite 1 seckani crni luk, dodajte
konzervu pelata paradajza, bosiljak i biber, malo soli.
Prokuvajte 10 minuta.
Pomešajte: smrvljeno 500 g feta sira, 200 g mocarele, 200 g
seckane šunke, 2 kašike parmezana, 2 jajeta i tom smesom
punite kanelone u plehu. Prelijte sosom sa paradajzom i
pecite u rerni na 220 stepeni 30 minuta.
Jedite toplo, uz zelenu salatu.
Vikendom ste navikli na humor kod Lastavice.
Powered by blog.rs